Allahümme rabbena leket-hamd sözünün fazileti

65- (Ebû Hureyre şöyle demiştir:) Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: “îmânı Semiatiâhu limen hamideh dediği zaman, sizler Allâhümme Rabbena lekel-hamd deyiniz. Çünkü her kimin böyle demesi, meleklerin böyle demesine uygun düşerse, geçmiş günâhları mağfiret edilir”.

66- Ebû Hureyre (R): Yemîn olsun sizlere Peygamber’in namazına yakın namaz kıldıracağım, dedi. Ebû Hureyre öğle, yatsı ve sabah namazlarının son rek’atlarında Semiallâhıı limen hamideh dedikten sonra kunût yapar, bu kunûtta mü’minlere duâ ve kâfirlere la’net ederdi.

67- Enes ibn Mâlik (vaktiyle) kunût, akşam ile sabah namazlarında (okunur) idi, demiştir.

68- Rifâa ibn Râfi1 (R) şöyle demiştir: Bir gün Peygamber’in arkasında namaz kılıyorduk. Rukû’dan başını kaldırdığında Semiallâhu limen hamidehu dedi. Ardında namaz kılmakta olan biri: Rabbena ve lekeH-hamdu hamden kesîran tayyiben mubârekenfîhi (Allah’a çok hayırlı, tertemiz, bereketli kılınmış olarak bol bol hamd olsun), dedi. Peygamber namazdan çıkınca: “Demin şu kelâmı söyleyen kim idi?” diye sordu. O zât da: Benim, dedi. Peygamber (S): “Allah’a yemin olsun, otuz bu kadar melek gördüm ki, o sözü hangisi evvel yazacak diye yarış ediyorlardı” buyurdu.