Geceyi abdestli olarak geçiren kimsenin fazileti

109- Berâ ibn Âzib (R) şöyle demiştir: Peygamber (S) bana şöyle buyurdu: “Yatacağın yere vardığın zaman namaz için abdest alışın gibi abdest al, sonra sağ tarafın üzerine yat. Sonra: Allâhümme eslemtu vechî ileyke vefavvadtu emri ileyke. Ve el-ce’tu zahrîileyke rağbeten ve rahbeten ileyke. La melcee velâ mencâ minke illâ ileyke.
Allâhümme âmentu bi-kitâbike’llezîenzelte ve b’ı-nebiyyikellezî erselteİ Yâ Allah, kendimi Sana teslim ettim. İşimi Sana bıraktım. Arkamı Sana dayadım. Çünkü ümîdim de ancak Sen’dendir. Senden sığınacak yer yine Sen’sin, Sen’den kurtulacak yer de yine Sen’sin.
Yâ Allah, indirdiğin Kitâb’ına ve gönderdiğin Peygamber’ine îmân ettim!) de. Şayet o gece ölecek olursan fıtrat (yânî İslâm Dîni) üzere ölürsün. Sen bu sözleri, söyleyeceğin sözlerin sonuncusu yap”.
Berâ der ki: Ben bu sözleri Peygamber’in huzurunda tekrar ettim. “Atlâhumme âmentu bikitâbikellezîenzelte” ye varınca “Ve Ra-sûl’ke’llezî erselte” dedim. Rasûlullah: “Hayır (Ve Rasûlike… deme, fakat) ‘Ve nebiyyike’llezî erselte'” buyurdu.