Musallı, kılacağı namaz için güneşin doğuşu öncesi vakti seçmez

61- Bize Mâlik, Nâfi’den; o da İbn Umer’den olmak üzere tahdîs etti (O, şöyle demiştir): Rasûlullah (S): “Herhangi biriniz kılacağı namazı için güneşin doğuşu ve batışı sıralarını seçip de tam o vakitlerde namaz kılmasın” buyurdu.

62- İbn Şihâb şöyle demiştir: Bana Atâ ibnu Yezîd el-Cunde’î haber verdi. O Ebû Saîd el-Hudrî (R)’den şöyle derken işit-mistir: Ben Rasûlullah (S)’tan işittim: “Sabah namazından sonra güneş yükselinceye kadar hiçbir namaz olmaz; ikindi namazından sonra da güneş kayboluncaya kadar hiçbir namaz olmaz” buyuruyordu.

63- Bize Şu’be, Ebu’t-Teyyâh’dan tahdîs etti. O şöyle demiştir: Ben Humrân ibn Ebân’dan işittim, o Muâviye’den tahdîs ediyordu. Muâviye ikindiden sonraki iki rek’atı kasd ederek şöyle demiştir: Sizler öyle bir namaz kılıyorsunuz ki, yemîn olsun biz Rasûlullan ile o kadar beraber bulunduk da, onun bu namazı kıldığını hiç görmedik. Ve yine yemîn olsun ki, bilâkis O bu namazı kılmaktan nehiy buyurmuştur.

64- Ebû Hureyre (R) şöyle demiştir: Rasûlullah (S) şu iki namazdan nehiy buyurdu: Sabah namazından sonra gün doğuncaya kadar, ikindi namazından sonra da gün batıncaya kadar namaz kılmaktan nehiy buyurdu.