Bir sevb içinde onunla örtünerek namaz kılmak

6- Bize Hişâm ibn Urve, babasından; o da Umer ibn Ebî eleme’den tahdîs etti ki (O, şöyle demiştir): Peygamber (S-bir defa) iki ucunu çapraslamasına bağladığı bir kumaş içinde namaz kıldı.

7- Bize Hişâm tahdîs edip şöyle dedi: Bana babam (Urve bnu’z-Zubeyr), Umer ibn Ebî Seleme’den tahdîs etti ki, Umer ibn bî Seleme, Peygamber (S)’i mü’minlerin annesi Ümmü Seleme’nin evinde, bir kumaş içinde, kumaşın iki ucunu omuzları üzerine atmış olarak namaz kılarken görmüştür.

8- Umer ibnu Ebî Seleme haber verip şöyle demiştir: Ben Rasûlullah (S)’ı, Ümmü Seleme’nin evinde bir kumaş içinde, onunla örtünmüş ve kumaşın iki ucunu omuzlan üzerine koymuş olduğu hâlde namaz kılarken gördüm.

9- Bana Mâlik ibn Enes, Umer ibn Ubeydillah’ın himayesinde bulunan Ebu’n- Nadr’dan tahdîs etti. Ona da Ebû Tâlib’in kızı Ümmü Hâni’nin himayesinde bulunan Ebû Murre haber verdi ki, kendisi Ebû Tâlib’in kızı Ümmü Hâni’den şöyle derken işitmiştir: Fetih senesi Rasûlullah’ın yanına gittim, O’nu yıkanır hâlde buldum. Kızı Fâtıma, O’nu setr edip perdeliyordu. Selâm verdim. “Bu kadın kimdir?” diye sordu. Ben: Ebû’Tâlib’in
kızı Ümmü Hâni’im dedim. Bunun üzerine: “Hoş geldin Ümmü Hâni'” dedi. Yıkanmasından ayrılınca, bir kumaş içinde, kumaşı sırtında çapraslamasına bağlamış olduğu hâlde namaza durup sekiz rek’at namaz kıldı. Namazdan çıktığı zaman: Yâ Rasûlallah, anamın oğlu benim emân verdiğim fulânı, İbnu Hubeyre’yi öldüreceğini söylüyor, dedim. Rasûlullah (S): “Yâ Ümme Hâni’, senin ahd ve emân verdiğine biz de ahd ve emân verdik” buyurdu. Ümmü Hâni’: Bu kıldığı namaz Duhâ namazı idi, dedi.

10- Bize Mâlik, İbn Şihâb’dan; o da Saîd ibn Müseyyeb’den; o da Ebû Hureyre’den haber verdi (O, şöyle demiştir): Bir kimse Rasûlullah’a bir tek kumaş içinde namazdan sordu. Rasûlullah (S) da: “Her Dirinizin ikişer kumaşı var mı ki?” buyurdu.