Avretten Örteceği Şey

19- Ebû Saîd el-Hudrî (R) şöyle demiştir: Peygamber (S), ştimâlu’s-sammâ’dan, insanın, büründüğü kumaşın bir parçası avret yeri üzerinde bulunmaksızın tek kumaş ile ihtibâ etmesinden nehyetti

20- Ebû Hureyre (R) şöyle demiştir: Rasûlullah (S), iki türl alış verişten (yânî) “limâs” ile “nibâz” alışverişlerinden, “iştimâlu’s -sammâ”dan, bir de insanın tek sevb içinde (avret yerini örtmeyecek şekilde) “ihtibâ” etmesinden nehyetti.

21- Bize İbn Şihâb’ın kardeşinin oğlu (Muhammed ibn Abdillah), amcası(Muhammed ibn Şihâb)’ndan tahdîs etti. O, şöyle demiştir: Bana Humeyd ibn Abdirrahmân ibn Avf haber verdi ki, Ebû Hureyre şöyle demiştir: Ebû Bekr şu (ma’lûm olan) haccda, nahr gününde birçok münâdîlerle birlikte Minâ’da “Bu yıldan sonra hiçbir müşrik hacc, hiçbir çıplak Beyt’i tavaf etmesin” diye i’Iâna beni de gönderdi. Râvî Humeyd ibnu Abdirrahmân dedi ki: Sonra Rasû-lullah (S) Ebû Bekr’in ardından Alî’yi gönderip: Berâe Sûresi’ni ilân etmesini emretti. Ebû Hureyre dedi ki: Alî de bizimle beraber nahr gününde Minâ’daki halk arasında: “Bu yıldan sonra hiçbir müşrik hacc etmesin, hiçbir çıplak kimse Beyt’i tavaf etmesin” diye (bağıra bağıra) i’lân etti.