Sevb yani kumaş dar olduğu zaman

13- Bize Fulayh ibn Süleyman, Saîd ibnu’l-Hâris’ten tahdîs etti. O şöyle demiştir: Biz Câbir ibn Abdillah’a bir tek sevb içinde namaz kılmaktan sorduk, o şöyle dedi: Peygamber’in seferlerinin birine29[29] onun maiyyetinde olarak çıktım. Bir gece bir işimden dolayı yanına gittim. O’nu namaz kılarken buldum. Benim de üzerimde bir tek sevb vardı. Onu ihrama bürünür gibi bürünüp yanı başında namaza durdum. Namazdan çıktığında: “Yâ Câbir, gece gelişinin sebebi nedir?” diye sordu. İşimi O’na haber verdim.
Sözümü bitirdikten sonra “Ya şu gördüğüm istimal (yânî kumaşı bürünme) ne oluyor?” diye sordu. Bir sevb vardır, dedim. Bunun üzerine: “Libâsın geniş olursa ona bürün;(bunun gibi) dar olursa izâr olarak beline bağla” buyurdu.

14- Sehl (R) şöyle demiştir: (Bâzı kerreler) bir takım erkekler, bellerindeki futaları (dar oldukları için) çocuklar gibi boyunlarına bağlamış olarak Peygamber’le birlikte namaz kılarlardı da. (cemâate gelen) kadınlara: Erkekler doğrulup oturmadıkça başlarınızı secdeden kaldırmayınız, denirdi.